Jannike Stenlund är född i Lycksele i södra Lappland, där hon som liten började tidigt med musiken. Sång och fiol var hennes största intresse och efter redan några år på musikskolan så startade hon sitt första band, en Irländsk el-stråktrio baserad på två coola el-fioler och en cello. Under åren som tonåring växte hennes Irländska tonspråk fram genom att hon spelade mycket till livekonserter med främst Riverdancemusik som hon letade upp på Youtube.
Som nittonåring flyttade hon söderut i landet för att studera folkhögskola som klassisk violinist och därefter singer songwriter. Slutligen hade hon även tagit en kandidatexamen på musikhögskolan både som sångpdagog, ensembleledare samt violinpedagog.
Hon blev headhuntad att flytta till Irland och medverka som rollen The Fiddler i Fiddler on the roof, vilket fick hennes känslor för Irland och deras kultur att växa ännu mer under månaderna på den gröna ön.
Våren 2015 släppte hon sitt första soloalbum “Zooma ut” som hade ett bluegrass-pop sound. Detta efter att ha varit på en inspirationsresa till Nashville där hon skrev låtar tillsammans med countryartisten Darrell Scott som är känd för att ha skrivit låtar till bl.a Dixie Chicks. (Long time gone, samt andra fantastiska hits!)
I dagsläget är Jannike frilansmusiker som sångerska och violinist till landets stora artister efter att ha tävlat i Melodifestivalen med Hasse Andersson och deras bidrag Guld och gröna skogar.
Våren 2019 kommer vara fullspäckad med release av hennes soloprojekt som är mäktig musik inspirerad av hennes ursprung i de norrländska vidderna. Här gästar stora låtskrivare som Py Bäckman som skrivit låtar som Stad i Ljus, Gabriellas sång & Vandraren. Samtidigt är hon handplockat att göra en stor turné tillsammans med Ola Salos på hans show  ”It takes a fool to remain sane”